Εθελοντική Αιμοδοσία από την Τράπεζα Ηπείρου

Ιωάννινα, 2 Δεκεμβρίου 2014 – Με στόχο τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος διοργανώνεται από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Εθελοντική Αιμοδοσία στα Ιωάννινα στις 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων (Λ.Α.Φ.Ι.) από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη αγάπης, φροντίδας και καλής θέλησης και ο ρόλος των εθελοντών σε αυτήν την προσπάθεια είναι πολύτιμος. Η αιμοδοσία είναι μια ανώδυνη, απλή και ασφαλής διαδικασία και διαρκεί μόλις 5 -10 λεπτά της ώρας, ενώ αφιερώνοντας μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο μας μπορούμε δίνοντας αίμα να σώσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Σκοπός της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι η δημιουργία και διατήρηση Τράπεζα Αίματος που θα καλύπτει τις ανάγκες των μελών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου αλλά και όσων συνανθρώπων μας έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος.

Στην Τράπεζα Ηπείρου νιώθουμε συνυπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν οι συμπολίτες μας και σε αυτήν την κατεύθυνση συνεισφέρουμε έχοντας συναίσθηση της αξίας των ανθρώπων, του πολιτισμού, της φύσης.

Η διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δημιουργίας Τράπεζας Αίματος σηματοδοτεί την έναρξη πολλών ακόμη κοινωνικών δράσεων που θα υλοποιηθούν από την Τράπεζα Ηπείρου, αποδεικνύοντας πώς ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μπορεί, αν θέλει να προσφέρει σε κάθε επίπεδο. Και η Τράπεζα Ηπείρου το θέλει και το κάνει πράξη!